EurovisionworldEurovisionworld
MENU
 

Festivali i Këngës #58:
Gena - "Shqiponja e lirë"

3.6 stars ★ 31 ratings

Videos

Festivali i Këngës #58 - Final
Music video
Lyrics video

Results

Lyrics: Shqiponja e lirë

Albanian
Polish
 

Shqiponja e lirë

Linda unë në këtë botë
Ne të bukurën Shqipëri
Trima, histori, dhe lot
Gjaku im është kuq e zi.

Jo, unë kurr' se kam harruar
Amanet mu ma kan' lën
Në këtë tokë të bekuar
Shqipërinë ë kemi nënë

Oooo ooo flututuron Shqiponja e lirë
Oooo ooo të t'shohin e krejt le ta din'
Oooo ooo flututuron Shqiponja e lirë
Oooo ooo me zemër e duam Shqipërine

Gegë, e toskë,e arbëreshë
Çamëri e diasporë
Dhe një peng përjet'në zemër
Moj e shtrenjta jonë Kosovë

Jo, unë kurr' se kam harruar
Amanet mu ma kan' lën
Në këtë tokë të bekuar
Shqipërinë ë kemi nënë

Oooo ooo flututuron Shqiponja e lirë
Oooo ooo të t'shohin e krejt le ta din'
Oooo ooo flututuron Shqiponja e lirë
Oooo ooo me zemër e duam Shqipërine

Oooooo ooooo…
Oooooo ooooo…

Oooo ooo flututuron Shqiponja e lirë
Oooo ooo të t'ѕhohin e krejt le ta din'
Oooo ooo flututuron Shqiponja e lirë
Oooo ooo me zemër e duаm Shqipërine

Wolny orzeł

Urodziłem się w tym świecie
W pięknej Albanii
Odwaga, historia i łzy
Moja krew jest czerwono-czarna

Nie, nigdy nie zapomnę
Zostawiono mi powiernictwo
W tej błogosławionej krainie
Albania jest naszą matką

Oooo ooo wolny orzeł leci
Oooo ooo niech Cię zobaczą i daj znać
Oooo ooo wolny orzeł leci
Oooo ooo kochamy Albanię całym sercem

Gegowie, Toskowie, Arboresze
Diaspora Czamerii
I przyrzeczenie na zawsze w sercu
Moje drogie Kosowo

Nie, nigdy nie zapomnę
Zostawiono mi powiernictwo
W tej błogosławionej krainie
Albania jest naszą matką

Oooo ooo wolny orzeł leci
Oooo ooo niech Cię zobaczą i daj znać
Oooo ooo wolny orzeł leci
Oooo ooo kochamy Albanię całym sercem

Oooooo ooooo…
Oooooo ooooo…

Oooo ooo wolny orzeł leci
Oooo ooo niech Cię zobaczą i daj znać
Oooo ooo wolny orzeł leci
Oooo ooo kochamy Albanię cаłym ѕercem

Artist/group (stage name)Gena
ArtistGena
TitleShqiponja e lirë
ComposerGena
LyricistEndrit Mumajesi
LanguageAlbanian

Eurovision News